Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makron z serem białym na boczku

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron 1 opakowanie
boczek 15 dag
cebula 2 szt
masło 1 łyżeczkla
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
twaróg 25 dag
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Makron z serem białym na boczku

Makron gotujemy według przepisu na opakowaniu w lekko osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzamy. Boczek kroimy w kosteczkę , można pokroić tez kawałek wędzonej kiełbasy. Boczek podsmażamy z dodatkiem łyżeczki masła, dodajemy posiekaną drobno cebulę ,smażymy. Dodajemy ugotowany wcześniej makaron. Mieszamy doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Na koniec dodajemy pokruszony ser biały . Podajemy na ciepło

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Olga_SK 14.11.2013 13:39
Proste i smaczne :D
LoLa 13.11.2013 19:01
prawie jak za dziecka super mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak