Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

makaronowo-ryżowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 2.5 litra
żeberka wieprzowe 25 dag.
ziemniaki 2-3 szt.
marchew 1,5 szt.
pietruszka 1 szt.
ryż 5 dag.
ziele angielskie 4-5 kulek
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
pieprz do smaku
sól do smaku
olej 1 łyżeczka
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt.
makaron kolorowy 1 rurki

Przepis i sposób przygotowania na: makaronowo-ryżowa

Kroki postępowania

1
Żeberka dokładnie umyć.Włożyć do wody z dodatkiem ziela angielskiego i liścia laurowego.Gotować.
Krok 1 - makaronowo-ryżowa foto
2
Ziemniaki,marchew i pietruszkę obrać,opłukać.Pokroić w kostkę.Dodać do wcześniejszych składników.
Krok 2 - makaronowo-ryżowa foto
3
Makaron ugotować we wrzącej ,osolonej wodzie z dodatkiem oleju według opisu na opakowaniu.Następnie odcedzić.Pokroić na mniejsze kawałki.Ryż ugotować we wrzącej,osolonej wodzie wedle przepisu na opakowaniu.Pod koniec gotowania zupy gdy żeberka są miękkie wyciągamy je.Obieramy z mięska i kroimy mięso w kostkę.Następnie wraz z makaronem i ryżem dodajemy do zupy.Doprawiamy do smaku solą,pieprzem i kucharkiem.Chwilkę jescze gotujemy.
Krok 3 - makaronowo-ryżowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mic 04.06.2013 20:08
bardzo lubie
ONY_za_kare 13.04.2013 12:26
pycha zupka!
gosia56 01.01.2013 20:30
ciekawe połączenie
Lemon 01.01.2013 18:38
super
marcia7 01.01.2013 17:21
fajna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak