Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron ze szparagami

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron kokardki 250 gram
szparagi zielone 1 pęczek
mleko 1/2 szklanki
ząbek czosnku 1 sztuka
Musztarda francuska Prymat 4 łyżki
sok z połowy cytryny
sól i pieprz
ziarna sezamu
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron ze szparagami

Makaron ugotowałam w osolonej wodzie. Zielone szparagi umyłam, obcięłam zdrewniałe końcówki i przez 5-7 minut gotowałam. Po wyjęciu pokroiłam na mniejsze kawałki.

W miseczce wymieszałam musztardę francuską, mleko, czosnek przeciśnięty przez praskę i pieprz. W głębokiej patelni (można też w garnku) rozgrzałam oliwę, wrzuciłam makaron, szparagi i wlałam sos z miski.

Gotowałam jeszcze przez chwilę aby sos odparował i zgęstniał, dodałam sok z połowy cytryny.

Doprawiłam jeszcze do smaku solą i pieprzem i posypałam ziarnami sezamu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 01.07.2016 16:33
smaczne jedzonko
Agnieszka-87-25 28.06.2016 14:42
wspaniały jest
IZABELA29 28.06.2016 13:09
Pyszne danie
ilka01 28.06.2016 12:59
super propozycja :)
pestka 28.06.2016 11:46
smaczny obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak