Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z szynką i serem 5

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka w grubych plastrach 175 gram
pieczarki 225 gram
tłusta śmietana 225 ml
makaron świderki 450 gram
ser żółty 60 gram
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z szynką i serem 5

Zagotowałam wodę na makaron i osoliłam.Gdy zaczęła wrzeć ,wrzuciłam świderki.Ponownie doprowadziłam do wrzenia i zmniejszając gaz gotowałam bez przykrycia 5 minut aby stał się al dente. Do garnka wrzuciłam oczyszczone i pokrojone na drobno pieczarki.Dodałam pokrojoną szynkę oraz śmietanę.Doprowadziłam do wrzenia. Na koniec wsypałam ser i mieszałam do momentu aż się rozpuści. Makaron przełożyłam na talerzyk i wymieszałam z przygotowanym sosem. Jako przyprawy do smaku dodałam sól i pieprz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

EWI 06.10.2012 10:01
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak