Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z jajkiem i wędliną

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.
Tym razem proponujemy Wam prosty patent na szybkie i pożywne śniadanie. Kiedy zostanie Wam makaron, można spożytkować go w ten oto prosty sposób.

Składniki:

makaron ugotowany 250 gramów
masło 1 łyżka
cebula 1 sztuka
wędlina 5 plastrów
jajko ugotowane na twardo 1 sztuka
jajko 2 sztuki
mleko 100 mililitrów
tartego żółtego sera 3 łyżki

Porada

W przepisie użyliśmy makaronu nitki i masła koziego.

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z jajkiem i wędliną

Cebulę, jajko i wędlinę kroimy w kostkę, smażymy na rozgrzanym maśle razem z makaronem. Rozprowadzamy równo, po całej patelni.
Jajka mieszamy z mlekiem, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Zalewamy makaron z dodatkami, oprószamy startym serem i smażymy pod przykryciem do „ścięcia” jajek.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 14.02.2019 14:14
No fajny sposób na wykorzystanie makaronu, coś jakby omlecik.;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak