Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łososiowe kotleciki nadziewane na patyki

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z łososia 300 g
Rozmaryn suszony Prymat 1 łyżeczka
sok z cytryny 2 łyżeczki
Sól czosnkowa jodowana Prymat 0,5 łyżeczki
pieprz do smaku
olej 1 łyżka
bazylia szczypta
bułka 1 namoczona w mleku

Przepis i sposób przygotowania na: Łososiowe kotleciki nadziewane na patyki

Szybkie, łatwe do zrobienia i smaczne danie.
Łososia pokroiłam w drobniutką kosteczkę, skropiłam sokiem z cytryny, dodałam olej i przyprawy, włożyłam do lodówki na pół godziny. Wymieszałam dokładnie z odciśnięta bułką i uformowałam kotleciki. Nadziałam je na wcześniej namoczone patyczki szaszłykowe, ułożyłam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piekłam w piekarniku nagrzanym do 200 stopni około 40 minut, aż się leciutko zarumieniły. Podałam z dipem szpinakowo-serowym i czipsami paprykowymi własnej produkcji.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eliza135 15.02.2015 18:52
Wypróbuję ;)
Margo1 13.08.2013 19:04
cieawy pomysł
Zuzelka 31.01.2013 23:40
Bardzo fajny pomysł.
kasiaw 31.01.2013 23:38
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak