Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś zapiekany z pomidorem i mozarellą

4.0
(22)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.
Prosty w przygotowaniu i smaczny filet z łososia zapieczony z mozarellą, pomidorem i świeżą bazylią.

Składniki:

wszystkie składniki:

filet z łososia 400 gramów
oliwa 2 łyżki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 2 szczypty
sól 1 szczypta
ser mozarella 4 plastry
pomidor 4 plastry
bazylia świeża 6 liści

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś zapiekany z pomidorem i mozarellą

Łososia umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Przekroić na dwie części. Natrzeć oliwą z oliwek, oprószyć solą i ziołami prowansalskimi. Ułożyć rybę w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Na wierzchu położyć plastry pomidora oraz sera mozarella. Posypać posiekanymi listkami bazylii.
Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec przez 15 minut w temperaturze 180 stopni z termoobiegiem.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak