Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś z ryżem

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż krótkoziarnisty 2 woreczki po 100 gram
por 1 sztuka
łosoś filet 300 gram
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
tymianek do smaku
olej do smażenia

Porada

Tą znakomitą rybę z dodatkiem pora podaję jako danie obiadowe.

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś z ryżem

Ryż gotujemy na sypko. Rybę nacieramy przyprawami i kroimy w kostkę. Por kroimy w drobne plasterki. Na oleju rumienimy pora, dokładamy łososia. Całość smażymy do miękkości. Doprawiamy do smaku.
Ryż porcjujemy na talerzyki. Na wierzch wykładamy przygotowanego wcześniej pora i łososia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 30.03.2014 13:52
Dobre jedzenie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak