Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś, awokado i jajka faszerowane :)

3.0
(16)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 4 sztuka
łosoś wędzony plastry 8 dag
awokado 0,5 sztuka
sok z cytryny 0,5 sztuka
olej rzepakowy 2 łyżka
koperek 2 łyżka
sól do smaku
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś, awokado i jajka faszerowane :)

Jajka gotujemy na twardo, odcedzamy i hartujemy zimną wodą. Obieramy ze skorupek, przecinamy wzdłuż na pół i wyciągamy żółtka.

Łososia kroimy w bardzo drobną kostkę. Żółtka kruszymy na małe kawałki.

Awokado obieramy ze skórki, siekamy w drobną kostkę i od razu skrapiamy sokiem z cytryny.

Do awokado dodajemy żółtka, łososia, koperek i olej rzepakowy. Doprawiamy do smaku pieprzem i odrobiną soli.

Przygotowaną masą faszerujemy białka jaj.

Podajemy od razu po przygotowaniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 19.07.2014 23:09
ciekawy pomysł :)
BernadettaP 18.06.2014 06:25
Patriszja, polecam :)
Monika-twin 17.06.2014 20:16
Zdrowo-Bardzo lubie takie smaki.
Krzysztof15 17.06.2014 20:05
bardzo apetyczne
Patriszja
Patriszja 17.06.2014 19:43
bardzo fajne połączenie :) trzeba wypróbować :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak