Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łopatka z porem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 1 kg
por 1
sól
pieprz
Przyprawa do karkówki klasyczna Prymat przyprawa
masło lub margaryna 50 gram
woda 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Łopatka z porem

Łopatkę kroimy na kawałki i przyprawiamy z każdej strony solą, pieprzem oraz przyprawą do karkówki. Po czym układamy w głębszej patelni (na dno wkładamy masło lub margarynę i wlewamy wodę). Por kroimy w plasterki i układamy na mięsie. Wszystko razem dusimy pod przykryciem, do momentu, aż mięso będzie miękkie. Mięso z porem wykładamy na talerz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mw926 08.08.2014 14:04
ciekawe połączenie
Bernadeta1 08.08.2014 12:49
smaczne mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak