Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

łopatka z podsmażaną cebulką

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

łopatka bez kości 0,5 kg
cebula 1 duża
olej
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: łopatka z podsmażaną cebulką

Ładny kawałek łopatki kroimy na 4 plastry. Każdy oprószamy solą i pieprzem, lekko ugniatamy i obsmażamy na oleju. Cebulę kroimy w dość dużą kostkę i wykładamy na zarumienione mięso,delikatnie solimy. Całość przykrywamy pokrywką i dusimy około 15 minut, uważając by się nie przypaliło. Podajemy z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kuklik 14.03.2013 19:30
dobre mięch dobre
Rafał3 23.02.2013 17:12
mniam mniam
Zdzisław 23.02.2013 17:09
dla mnie obiad
Boska_Agatka 23.02.2013 17:03
super
gosia561 23.02.2013 16:30
wyśmienite mięcho

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak