Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Likier pigwowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pigwa 1 kg
cukier 1/2 kg
spirytus 250 ml
Goździki całe Prymat 5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Likier pigwowy

Owoce pigwy należy dokładnie opłukać i osuszyć. Przepołowić i wydrążyć gniazda nasienne. Pokroić w grubą kostkę i wrzucić do słoja. Zasypać cukrem, dodać gożdziki i odstawić na około 2 tygodnie w nasłonecznionym miejscu. Następnie zlać sok przez gęste sito i wymieszać ze spirytusem. Zlać do butelki i odstawić na około 2 miesiące.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paniusiaewa 19.09.2016 14:43
Ja powiem na zdrowie mimo że alkohol.
Damiano
Damiano 28.04.2015 07:45
poproszę kieliszeczek
Jagódka77 15.04.2015 22:14
jestem ciekawa jak smakuje
Renata9 28.09.2014 18:01
smaczny likierek
Anna169Hosz 28.09.2014 16:34
Moja ulubiona nalewka :)
Stenka 28.09.2014 15:25
taki lubię
Futka 28.09.2014 14:44
Przepyszny i aromatyczny likier :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak