Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lemoniada miodowo-cytrynowa z imbirem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 2 l
imbir 1,5 cm
miód płynny 4 łyżki
sok z cytryny 0,5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Lemoniada miodowo-cytrynowa z imbirem

Kłącze imbiru długości ok 1,5 cm obieramy ze skórki i kroimy na cienkie plasterki. Wrzucamy je do dzbanka i zalewamy litrem wrzącej wody, przykrywamy i odstawiamy. Gdy woda przestygnie dosyć dobrze przestygnie, dodajemy 4 łyżki miodu i uzupełniamy wodą. Dokładnie mieszamy do rozpuszczenia miodu. Na koniec do napoju wciskamy sok z połowy cytryny i mieszamy. W razie potrzeby dosładzamy miodem. Pijemy gorące, lub już wystudzone.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cris04 01.10.2014 21:57
Własnie popijam taki napój /ciepły/
Mysiunia 01.10.2014 20:30
taki napój na chłodne wieczory jest idealny :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak