Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lekka, ryżowa, czyli zupa groszkowa :)

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skrzydełka kurczaka 1 szt
por do wywaru
seler nać do wywaru
natka pietruszki do wywaru
marchew 1 szt
pietruszka 1 szt
seler korzeniowy 1/2 szt
ryż 2/3 szklanki
groszek zielony 250 g
śmietana 30% 1/2 szklanki
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
majeranek do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Lekka, ryżowa, czyli zupa groszkowa :)

Kroki postępowania

1
Ze skrzydełka i zieleniny przygotować wywar. Dodać przyprawy.
Krok 1 - Lekka, ryżowa, czyli zupa groszkowa :) foto
2
Następnie dodać obrane i starte na dużych oczkach warzywa.
Krok 2 - Lekka, ryżowa, czyli zupa groszkowa :) foto
3
Po kilku minutach dodać opłukany ryż i zagotować.
Krok 3 - Lekka, ryżowa, czyli zupa groszkowa :) foto
4
Na końcu dodać mrożony groszek i gotować przez kilka minut.
Krok 4 - Lekka, ryżowa, czyli zupa groszkowa :) foto
5
Na końcu wlać śmietankę. W razie potrzeby doprawić do smaku.
SMACZNEGO!
Krok 5 - Lekka, ryżowa, czyli zupa groszkowa :) foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

slodkieniebo 27.11.2015 08:37
Oj lubię takie warzywne zupy :)
olkaaa 27.11.2015 07:30
jeszcze takiej nie jadłam
Ewa Wojtaszko 26.11.2015 23:19
bardzo dobra :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak