Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Leczo z fasolką szparagową

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Letnie leczo, ale tym razem z fasolką szparagową w roli głównej. Jakie było? jak dla mnie rewelacyjne. Fasolkę uwielbiam, resztę warzywa także, połączone w jednym garnku z aromatyczną kiełbaską, pycha. U mnie było na kolację, jak przyszli znajomi.

Składniki:

Składniki:

kiełbasa zwyczajna 2 sztuki
papryka zielona 1 sztuka
papryka żółta 1 sztuka
papryka czerwona 1 sztuka
żółta fasolka szparagowa 30 dag
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
cukinia 1 sztuka
cebule 1 sztuka
czosnek 1 ząbek
pomidor 0.5 kg
majeranek 1 łyżeczki
tymianek 1 łyżeczki
Papryka wędzona słodka mielona Prymat 0.5 łyżeczki
koncentrat pomidorowy 1 łyżeczka
natka pietruszki 0.5 pęczka
pieprz czerwony 1 łyżeczka
olej rzepakowy 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Leczo z fasolką szparagową

Fasolkę obieram i kroję na kawałki. Cebule kroję drobno i czosnek i przesmażam na oleju rzepakowym. Pomidory sparzam obieram ze skóry, kroję i dodaję do cebuli. Dodaję fasolkę, 250 ml wody i na wolnym ogniu gotuję 10 minut. Papryki kroję na paski, i dodaję do garnka i gotuję kolejne pięć minut. Na końcu dodaję pokrojoną cukinię, koncentrat pomidorowy, sól, pieprz, tymianek, majeranek. Kiełbasę kroję na kawałki, przesmażam na osobnej patelni. Dodaję do lecza i gotuję jeszcze pięć minut, nie dłużej bo cukinia ma być al dente. Podaję z natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak