Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łazankowe piramidki

3.0
(14)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

makaron łazanki 25 dag

Farsz

kapusta kiszona 1/2 kg
grzyby suszone 45 dag
cebula 1 sztuka
olej do smażenia
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Łazankowe piramidki

Kroki postępowania

1
Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu w osolonym wrzątku z odrobiną oleju,odcedzić.
Krok 1 - Łazankowe piramidki foto
2
Farsz: Kapustę wypłukać jeśli jest bardzo kwaśna-dwukrotnie, zalać wodą i gotować do miękkości.Ostudzoną odcisnąć. Grzyby namoczone na noc ugotować w tej samej wodzie w której się moczyły,odcisnąć pokroić drobniutko w kostkę. Cebulę obrać posiekać zeszklić na oleju,dodać ugotowane i pokrojone grzyby oraz kapustę,doprawić do smaku solą pieprzem oraz szczyptą majeranku,dusić około 10 minut pod przykryciem.
Krok 2 - Łazankowe piramidki foto
3
Okrągłe kamionkowe kokilki natłuścić lekko olejem układać warstwowo makaron i farsz formując piramidki,wstawić do nagrzanego piekarnika i podgrzać gorące wykładać na talerze i podawać.
Krok 3 - Łazankowe piramidki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 12.10.2014 17:42
sposób podania robi wrażenie, świetny pomysł
teresa18 12.10.2014 17:21
PROSTO I SMACZNIE
Aleksandra/Olcia 12.10.2014 17:06
Zwykla potrawa podana w niebanalny sposob
bietka 12.10.2014 14:30
bardzo smaczne jedzonko i pomysłowo podane :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak