Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Langosz

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kasza manna 1/2 szklanki
mleko 1/2 szklanki
jabłko 1-2 sztuki
jajko 2 sztuki
syrop klonowy 1-2 łyżki
mąka 1-2 łyżki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Langosz

Po 15-tu minutach do zaczynu dodajemy 3 średnie ziemniaki (ugotowane, zimne, przeciśnięte przez praskę)
Wyrobić ciasto. Gdy będzie za gęste można dolać jeszcze troszkę mleka.

Ciasto przykryć i odstawić w ciepłe miejsce na godzinę.
Po godzinie ciasto należy wymieszać. Nakładałam na rozgrzany olej łyżką.
Bardzo łatwo dopiekają się nawet w środku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 26.09.2016 11:39
warte wypróbowania
jagoda5913 26.09.2016 10:32
dobre dla maluchów

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak