Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

łagodne chili con carne

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 2 sztuki
papryki 3 sztuki
bulion drobiowy 120 ml
mięso mielone 50 dag
pomidory w puszce 1 puszka
masło 1 łyżka
chili Prymat do smaku
fasola 2 puszki

Przepis i sposób przygotowania na: łagodne chili con carne

Kroki postępowania

1
Drobno posiekaną cebulę szklimy na maśle. Dodajemy mięso mielone i dusimy 5 minut.
Krok 1 - łagodne chili con carne foto
2
Kostkę rosołową rozrabiamy w 120 ml wody i dodajemy do mięsa.
Krok 2 - łagodne chili con carne foto
3
Papryki (najlepiej różnokolorowe) oczyszczamy z nasion, kroimy w kostkę i dodajemy do mięsa razem z odsączoną z zalewy fasolą.
Krok 3 - łagodne chili con carne foto
4
Pomidory rozgniatamy widelcem i dodajemy do garnka. Dusimy na małym ogniu co jakiś czas mieszając przez około 15 minut. Na koniec doprawiamy przyprawą chili według uznania.
Krok 4 - łagodne chili con carne foto
5
Smacznego!
Krok 5 - łagodne chili con carne foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jodaj 19.01.2013 11:42
musi być pyszne :)
GOSIA18 17.01.2013 17:40
pięknie się prezentuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak