Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kwaśnica z żeberkami

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 1 kg
żeberka wieprzowe 1/2 kg
boczek wędzony 300 g
cebula 1 szt
Liść laurowy suszony Prymat 1-2 szt
ziele angielskie 2-3 szt
kminek 1 łyżeczka
Majeranek suszony Prymat 1 łyżka
sól do samku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kwaśnica z żeberkami

Kroki postępowania

1
Żeberka umyć, pokroić na mniejsze częśći. Razem z kapustą przełożyć do garnka. Dodać liść laurowy, ziele angielskie, zalać wodą. Zagotowac i dusić przez około 45 minut.
Krok 1 - Kwaśnica z żeberkami foto
2
Cebule pokroić w piórka. Boczek pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni. Po chwili dodać cebulę i zeszklić.
Krok 2 - Kwaśnica z żeberkami foto
3
Boczek oraz zeszkloną cebulę wrzucic do garnka z kapustę i dusić jeszcze około 30-40 minut.
Krok 3 - Kwaśnica z żeberkami foto
4
Wyjąć żeberka, oddzielić mięso od kości. Mięso pokroić na mniejsze kawałki i dodać do zupy. Doprawic solą, pieprzem, kminkiem i majerankiem.
Krok 4 - Kwaśnica z żeberkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 25.12.2014 13:07
bardzo bardzo dobra
Margo1 23.12.2014 15:33
moja ulubiona
Zdzisław 26.11.2014 10:49
dla mnie smaczne danie podano
R'n'G Kitchen 26.11.2014 08:43
Bardzo lubię ,pycha!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak