Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurzy rosołek Agatki

3.0
(12)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kury 1 kg
marchew 3 sztuki
por 1 sztuka
pietruszka do smaku
zielne angielskie 1 łyżka
pieprz 1 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat 7 sztuk
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 szczypta
sól do smaku
woda 3 litry

Przepis i sposób przygotowania na: Kurzy rosołek Agatki

Kroki postępowania

1
Wodę gotujemy z umytym uprzednio kurczakiem około 20-30 min.
Krok 1 - Kurzy rosołek  Agatki foto
2
Do gotującej się wody z kurą dodajemy warzywa i przyprawy i dalej na małym ogniu gotujemy.
Krok 2 - Kurzy rosołek  Agatki foto
3
Na koniec dodajemy pietruszkę.

Rosół podajemy z makaronem

Smacznego
Krok 3 - Kurzy rosołek  Agatki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 02.07.2013 13:55
taki niedzielny rosołek, pyszny
Rafał3 02.05.2013 08:23
smakowite tylko palce lizać
Boska_Agatka 27.03.2013 07:08
Ja lubie ziele angielskie daje około 10-15 sztuk
Zdzisław 26.03.2013 21:23
dla mnie dobre jedzenie
SmacznaPyza 26.03.2013 20:14
to ma być kura czy kurczak ? ile ziaren ziela dodajesz bo na łyżce to sporo się mieści - jak dla mnie stanowczo za dużo
Marlenka.S 26.03.2013 20:02
baaaaaaardzo lubię rosołek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak