Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak w piwnym cieście

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Składniki

mleko 3,2% 500 ml
sól 2 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka
pałki z kurczaka 1 kg

Ciasto

mąka 200 g
Cebulka smażona Prymat 2 łyżki
Czosnek suszony Prymat 1 łyżka
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 1 łyżka
sól i pieprz
piwo 500 ml
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak w piwnym cieście

Mleko wymieszać z solą i pieprzem,zalać części kurczaka ,wstawić na noc do lodówki.
W dużej misce wymieszać mąkę ,cebulkę i wszystkie przyprawy.
Wlać piwo (ciasto powinno być gęściejsze od naleśnikowego)
Dokładnie wymieszać.
Na głębokiej patelni rozgrzać olej. Osączone i osuszone z mlecznej zalewy pałki ,zanurzyć w cieście i smażyć na złoto (ok.30 min)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 10.12.2014 18:07
wygląda apetycznie :)
IwonaDD 10.12.2014 17:57
smaczny kurczak
Sroczka 10.12.2014 13:40
Pysznie to mięsko wygląda.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak