Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak w pięciu smakach z fasolką szparagową

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z kurczaka 2
fasolka szaragowa 300 g
cebula 2
marchew 1
grzyby mun 5
papryka czerwona 1/2
przyprawa pięciu smaków 1 łyżka
pieprz do smaku
sos sojowy 2 łyżki
sos słodko- ostry do smaku
oliwa
czosnek 2 ząbki

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak w pięciu smakach z fasolką szparagową

Kroki postępowania

1
Filet z kurczaka pokroić na większe paseczki i obtoczyć w przyprawie pięciu smaków wymieszanej z oliwą. Marynować kilka godzin lub jeśli nam się spieszy 15-30 min. Fasolkę gotować 5 min, odcedzić.
Cebulę przekroić na 4 części, marchewkę pokroić w kostkę, grzyby mun zalać wrzątkiem i po 10 min pokroić w paseczki.
Filet z kurczaka i warzywa smażyć na rozgrzanej oliwie.
Krok 1 - Kurczak w pięciu smakach z fasolką szparagową foto
2
Następnie dodać fasolkę szparagową i paprykę pokrojoną w paski. Smażyć ok. 10 min.
Krok 2 - Kurczak w pięciu smakach z fasolką szparagową foto
3
Doprawić sosem sojowym, pieprzem i opcjonalnie sosem słodko - ostrym.
Podawać z ryżem.
Krok 3 - Kurczak w pięciu smakach z fasolką szparagową foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasiaw 12.12.2013 09:52
Pyszności - uwielbiam kurczaka w 5 smakach
Kuchenka 12.12.2013 09:51
smaczne to
Krzysztof15 12.12.2013 09:00
pyszny kurczaczek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak