Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kurczak w miodowo musztardowej marynacie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ćwiartka lub udka kurczaka 4 szt.
marynata
miód pszczeli 2 łyżki
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
oliwa 5 łyżek
Przyprawa do kurczaka pikantna Prymat do smaku
Musztarda chrzanowa Prymat 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: kurczak w miodowo musztardowej marynacie

mięso oczyścić umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem,w naczyniu z podanych składników marynaty przygotować marynatę do zamarynowania tego mięsa jeśli wszystkie składniki połączą się to dokładnie posmarować mięso z każdej strony przykryć pokrywką i odstawić najlepiej na noc do lodówki,następnego dnia zamarynowane mięso wkładać do rękawa do pieczenia wlać sos pozostały z marynowania zamknąć i ułożyć na blasze wstawić do piekarnika i piec w temp.180st.ok.1 godziny,15min.przed końcem pieczenia rozciąć rękaw aby mięso się zrumieniło,podawać z ziemniakami i surówką z marchewki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 23.05.2014 07:32
muszę zrobić
Pusia 06.06.2013 09:57
bardzo smaczne
Wacław 07.05.2013 09:10
bardzo smaczny obiad
Katarzyna/kate1980 18.03.2013 21:31
bardzo fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak