Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak w cieście francuskim

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 sztuka
pieczarki 30 dag
papryka konserwowa 1/2 sztuka
pierś z kurczaka 1/2 kg
cebula 1/2 sztuka
sól do smaku
pieprz do smaku
masło 2 łyżka
ser topiony 4 (w plastrach)

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak w cieście francuskim

Kroki postępowania

1
Pierś z kurczaka kroimy na cienkie plastry, rozbijamy i doprawiamy. Rozwijamy ciasto francuskie i na nim kładziemy przygotowane filety z kurczaka.
Krok 1 - Kurczak w cieście francuskim foto
2
Pieczarki myjemy, kroimy i smażymy na patelni z niewielką ilością soli. Pod koniec dodajemy pokrojoną cebulkę i masło. Doprawiamy pieprzem i solą do smaku. Na pierś z kurczaka kładziemy serek topiony i przygotowane pieczarki.
Krok 2 - Kurczak w cieście francuskim foto
3
Całość zamykamy w cieście francuskim w ten sposób, aby powstała koperta. Kładziemy ją na papierze do pieczenia (zamknięciem do dołu) i wkładamy do piekarnika na 45 minut. Pieczemy w temperaturze 180C.
Smacznego!
Krok 3 - Kurczak w cieście francuskim foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmacznaPyza 17.02.2013 18:58
dlaczego nie ma zdjęcia gotowego upieczonego dania ?
krzysztof14 11.09.2012 21:06
fajne,proste i apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak