Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak po indyjsku z papryką i fasolką

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Kurczak

filety z kurczaka 2 szt
kurkuma 2 łyżeczki
Przyprawa curry orientalna Prymat 4 łyżeczki
Papryka słodka mielona Prymat 2 łyżeczki
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka
olej rzepakowy 100 g

Dodatki

zielona fasolka szparagowa 50 g
żółta fasolka szparagowa 50 g
woda zimna 2 l
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 3 łyżki
papryka konserwowa 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak po indyjsku z papryką i fasolką

Kroki postępowania

1
Kurczaka myjemy i suszymy ręcznikiem papierowym. Kroimy na płaskie, duże kawałki.
Krok 1 - Kurczak po indyjsku z papryką i fasolką foto
2
Doprawiamy mięso solą i delikatnie wcieramy. Dodajemy olej oraz kurkumę, curry, paprykę słodką i ostrą. Całość mieszamy i odstawiamy do lodówki na 2-3 godziny.
Krok 2 - Kurczak po indyjsku z papryką i fasolką foto
3
Fasolę mrożoną gotujemy w słonej wodzie 10-12 minut.
Krok 3 - Kurczak po indyjsku z papryką i fasolką foto
4
Grillujemy kurczaka 5-6 minut na stronę. Kurczak powinien mieć złoty kolor.
Krok 4 - Kurczak po indyjsku z papryką i fasolką foto
5
Paprykę wyciągamy z zalewy i suszymy ręcznikiem papierowym.
Krok 5 - Kurczak po indyjsku z papryką i fasolką foto
6
Wykładamy naszą fasolkę, obok przeciętego kurczaka i paprykę.
Krok 6 - Kurczak po indyjsku z papryką i fasolką foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 04.11.2015 23:17
tak to ja moge jeść :)
gosia1988 04.11.2015 18:23
smakowicie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak