Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak Melba

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z kurczaka 6
brzoskwinie 2
ser pleśniowy 17 dag
masło 2 łyżka
przecier malinowy 1 szklanka
śmietana gęsta 1/2 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak Melba

Kroki postępowania

1
Każdy filet delikatnie rozbić.
Krok 1 - Kurczak Melba foto
2
Na wierzch położyć brzoskwinie (lub nektarynki) i ser.
Krok 2 - Kurczak Melba foto
3
Zawinąć w roladki.
Krok 3 - Kurczak Melba foto
4
Ułożyć na wysmarowanej tłuszczem blasze, na wierzchu ułożyć masło, lub posmarować roztopionym. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec 15 minut.
Krok 4 - Kurczak Melba foto
5
W tym czasie przygotować sos: Do rondla wlać przecier malinowy, dodać śmietanę i gotować na małym ogniu 5 minut. Przed podaniem polać mięso sosem.
Przepis znajduje się na moim blogu Kuchenne rozterki początkującej blogerki http://gorzko-gorzki.blogspot.com/
Krok 5 - Kurczak Melba foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak