Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak chili

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

podwójna pierś z kurczaka 1 szt
cebula 2 szt
sól i pieprz do smaku
chili w proszku 1 łyżka
masło 3 łyżki
śmietana 18 proc 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak chili

Kulczaka kroimy na kawałki i przyprawiamy solą i pieprzem. Cebule siekamy i szklimy na maśle. Dodajemy kurczaka i obsmażamy. Gdy pierś będzie usmażona podlewamy odrobiną wody. Śmietanę hartujemy sosem spod kurczaka, mieszamy z chili i wlewamy do całości. Chwilę dusimy. Podajemy z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak