Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurak w majonezowej glazurce

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kurczak 3 cwiartki
majonez
sól
pieprz
chili
Czosnek suszony Prymat

Porada

Mięsa pieczone np. mieso kurczaka zuskuje dobrego smaku i rumianego wyglądu kiedy posmarujemy je przed pieczeniem majonezem.

Przepis i sposób przygotowania na: Kurak w majonezowej glazurce

Ćwiartki kurczaka dzielimy na mniejsze kawałki tj na udka i podudzia, myjemy pod bieżąca wodą i osuszamy na papierowym ręczniku.

Mięso nacieramy solą, pieprzem, chili, czosnkiem suszonym i zostawiamy do zamarynowania na 2 godziny lub na całą noc. Kurczaka przed pieczeniem smarujemy za pomocą pędzelka majonezem i układamy w blaszce lub w patelni z metalowymi elementami w której możemy piec. Podlewamy wodą.

Pieczemy 30 min w 180st pod przykryciem z folii aluminiowej i 15 min bez przykrycia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Edith85 07.07.2016 10:14
Smakowite mięcho
dorota20w 20.03.2016 00:18
dziękuję :)
Pani Domu 17.03.2016 13:29
wygląda pysznie i bardzo ładnie
Aleksandra/Olcia 17.03.2016 10:58
ale zachęca kolorkiem
JulkaTomeczek 17.03.2016 08:21
Smaczne danie
Maridka19 17.03.2016 08:06
Ależ to musi smakować :)
kd045 17.03.2016 07:58
Smakowity kurczak
Róża1 16.03.2016 23:41
świetne mięsko !!!!!!!!!!!
Ada-Gaba 16.03.2016 21:38
smaczny obiadek
bertpvd 16.03.2016 20:46
świetnie wygląda
Motorek 16.03.2016 20:39
Pysznie wygląda
Kolorowa 16.03.2016 20:34
Dobrze wygląda ;)
dollce 16.03.2016 20:18
wygląda smakowicie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak