Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurak na Polanie

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sól i pieprz
mieszanka ziół do peklowania mięsa
pierś z kurczaka

Porada

można dodać również ziaren słonecznika, pestki z dyni, wszystko wg. uznania. To mój debiut powodzenia Pozdrawiam

Przepis i sposób przygotowania na: Kurak na Polanie

Pierś z kurczaka zostawiamy w zalewie solnej z dodatkiem ziół do peklowania mięsa na 1 dobę w lodówce. Następnego dnia Gotujemy mięsko w małym garnku z dodatkiem kucharka ok 1 godziny.
Sałatka, składniki:
1. Sałata lodowa
2. Parmezan
3. Grzanki
4. Posiekana natka pietruszki
5. Pokrojona w paski pierś z kurczaka wcześniej obrobiona jak powyżej
Dressing do sałatki:
1.Maga w płynie 4-6 kropel
2.Ocet balsamiczny 2 łyżeczki
3.Musztarda sarepska 1 łyżeczka
4.Oliwa z oliwek 1 łyżka
Wszystkie składniki do dressingu miksujemy :) na wolnych obrotach :D w filiżance ;)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Futka 08.12.2016 13:44
Ciekawa i smakowita propozycja :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak