Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kuleczki z dyniowego puree

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 350 g
dynia 200 g
jajko 1
sól
mąka 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Kuleczki z dyniowego puree

Ziemniaki ugotować razem z dynią, utłuc dokładnie i wystudzić.
Do puree dodać sól, jajko i mąkę i zagnieść cisto kopytkowe, w razie potrzeby podsypać więcej mąki.
Uformować kuleczki wielkości orzecha włoskiego i ugotować w osolonym wrzątku.

Można podawać bezpośrednio polane tłuszczem z przyrumienioną cebulką lub do obiadu.

Kluseczki są łagodniejsze i delikatniejsze niż zwykłe kopytka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

stokrotka 11.02.2013 12:45
świetne!
msmariusz 10.02.2013 11:18
ciekawie z tą dynią

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak