Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krusztadki z pieczarkami.

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka 6 łyżek
margaryna 5 łyżek
proszek do pieczenia
sól
Nadzienie:
pieczarki 10 szt
masło 1 łyżka
sól, pieprz
twaróg 8 dag
ser gouda 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Krusztadki z pieczarkami.

Przesianą mąkę posiekać nożem z margaryną ,zmielonym twarożkiem i proszkiem do pieczenia ,zagnieść ciasto.
Wyłożyć ciastem małe ,karbowane foremki i upiec w temp.180stop.
Pieczarki pokroić w plasterki i przesmażyć na maśle, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Na dno upieczonych krusztadek nałożyć trochę startego sera, pieczarki i posypać serem .Wstawić do piekarnika ,do rozpuszczenia sera. Udekorować pietruszką.
Krusztadki z pieczarkami są smacznym dodatkiem do zup ,ale stanowią też atrakcyjną samodzielną przekąskę .Polecam smacznie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Barbara13 24.02.2014 22:55
pięknie podane
monikaT83 23.02.2014 23:24
wyglądają tak pięknie,że żal jeść:)
probofka 23.02.2014 15:39
są bardzo efektowne
kasienka23 23.02.2014 15:38
wyglądają apetycznie :)
Monika-twin 23.02.2014 14:53
ładnie wyglada
PaniMISIOWA 23.02.2014 12:56
fajnie wyglądają!
adelajda 23.02.2014 11:36
wyglądają super :)
Lis 23.02.2014 11:21
Pięknie wyglądają:)
gibli 23.02.2014 11:04
Bardzo pięknie i efektownie:)
jasiek 23.02.2014 11:03
bajeczny pomysł
Konczi 23.02.2014 11:03
Ślicznie wyglądają :) porywam jedną :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak