Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krupnik jęczmienny

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kości 25 DAG
grzyby 1 DAG
kasza jęczmienna 12 DAG
woda 1 L
SŁONINA LUB MASŁO 4 DAG
ziemniaki 20 DAG
zielona pietruszka DO SMAKU
zielony koperek DO SMAKU
sól DO SMAKU
warzywa 25 (mieszane, bez kapusty)

Przepis i sposób przygotowania na: Krupnik jęczmienny

WARZYWA (KOŚCI I GRZYBY) OPŁUKAĆ, OCZYŚCIĆ, UGOTOWAĆ WYWAR. KRUPY OPŁUKAĆ, WYMIESZAĆ Z WODĄ, DODAĆ CZĘŚĆ MASŁA, ROZKLEIĆ. WYWAR ODCEDZIĆ, JARZYNY Z WYWARU I GRZYBY DROBNO POKROIĆ. NA ODCEDZONYM WYWARZE UGOTOWAĆ POKROJONE W KOSTKĘ ZIEMNIAKI. WYWAR POŁĄCZYĆ Z ROZKLEJONYMI KRUPKAMI I JARZYNAMI, POSOLIĆ . WLAĆ DO WAZY, DODAĆ RESZTĘ SUROWEGO MASŁA, DROBNO POSIEKANĄ ZIELONĄ PIETRUSZKĘ. MOŻNA PODAWAĆ Z SUROWĄ ŚMIETANĄ LUB SUROWYMI ŻÓŁTKAMI.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak