Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kruche ciasteczka Pati

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 30 dag
cukier puder 5-10 dag
masło 25 dag
żółtko jajek 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: kruche ciasteczka Pati

przesianą mąkę wsypać na stolnice. Na środek dajemy zimny tłuszcz, siekamy go z mąką, dodajemy żółtka i cukier puder( ewentuanie zwykły cukier- jeśli lubimy słodkie ciastka dodajemy więcej cukru)Szybko zagniatamy ciasto owijamy w folie i dajemy do lodówki na ok godz. następnie wyjmujemy, kroimy na kilka części wałkujemy i wycinamy wzory według uznania , układamy na blaszce bez natłuszczania. Wkładamy do piekarnika pieczemy w temp 180- 200 stopni az sie zarumienią

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 22.07.2014 07:22
fajne ciasteczka
Norgiusz 13.11.2012 15:36
super
Norgiusz 13.11.2012 15:36
super
mirecka12 07.11.2012 11:32
z tego ciasta można robić nie tylko ciasteczka,ale może też posłużyć jako spód do ciast. Ciasto po upieczeniu jest kruche i rozpływa się w ustach naprawde polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak