Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruche babeczki z truskawkami i galaretką

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto

mąka 2 szklanki
cukier puder 1/2 szklanki
margaryna 1/2 kostki
żółtko jajek 2
śmietana 12% 1 łyżka
cukier waniliowy

Lista składników

galaretka wiśniowa 1
truskawki 20 dag
margaryna 1/4 kostki

Przepis i sposób przygotowania na: Kruche babeczki z truskawkami i galaretką

1.Z podanych składników zagnieść kruche ciasto. Foremki na babeczki bardzo dokładnie nasmarować margaryną, aby ciasto do nich nie przywarło. Następnie urywać małe kawałki ciasta i wylepiać foremki. Piec w temperaturze 180 stopni 20-30 minut.
2.Truskawki umyć, pokroić w ćwiartki. Galaretkę przygotować według przepisu na opakowaniu. Gdy babeczki przestygną, kłaść kawałki truskawek i nałożyć tężejącą galaretkę. Włożyć do lodówki na minimum 2 godziny. Podawać schłodzone. Po stężeniu galaretki babeczki można posypać kokosem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa Wojtaszko 18.08.2015 16:13
świetne ! :)
Aannkaa82 17.08.2015 21:54
pyszne babeczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak