Przepis i sposób przygotowania na: Krokiety z mięsem
Sposób przygotowania;
1. Jajka i mleko mieszamy razem. Dodajemy mąkę, przyprawę uniwersalną i miksujemy.
2. Pod koniec wlewamy dla pulchności wodę, dodajemy szczypiorek, jeśli ciasto będzie za rzadkie dodajemy mąkę lub odwrotnie.
3. Z tak przygotowanego ciasta smażymy cieniutkie naleśniki i odkładamy do przestudzenia.
4. Na patelni na maśle smażymy cebulę, czosnek i razem z mięsem mielimy w maszynce do mięsa doprawiając do smaku przyprawą uniwersalną. Do tak przygotowanego mięsa wlewamy rosół, dodajemy natkę pietruszki i mieszamy. Na smażone naleśniki nakładamy farsz, zawijamy do środka, rolujemy, a następnie wkładamy do rozkłóconych jajek i dokładnie obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na maśle klarowanym na złoty kolor z każdej strony.
Smacznego!