Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krokiety z mięsa z rosołu

4.0
(21)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso z rosołu 1/2 kg
marchewka z rosołu 1 sztuka
cebula 1 sztuka
grzyby suszone 1 garść
masło klarowane do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
rosół do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Krokiety z mięsa z rosołu

Wykonanie farszu:
Mięso oddzielamy od kości. Jeśli mamy skórki to obgotowujemy je.
Grzybki moczymy i gotujemy około 15 min. Odcedzamy i studzimy.
Cebulę siekamy i smażymy na maśle klarowanym.
Mięso, grzyby, marchew i cebulę mielimy przez maszynkę. Dodajemy rosół, aby masa była mniej zwarta i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Możemy wstawić do lodówki i krokiety zrobić na drugi dzień.

Smażymy naleśniki ze sprawdzonego swojego przepisu.

Wykonanie krokietów:
Na każdy naleśnik nakładamy farsz, zawijamy boki i zwijamy w rulon, obtaczamy w rozbełtanym jajku (ze szczyptą soli, papryki i pieprzu) i bułce tartej.
Smażymy z każdej strony na rozgrzanym maśle klarowanym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa104 01.06.2013 20:24
Też często w ten sposób zużywam mięso z rosołu.Smacznie i zdjęcie bardzo mi się podoba.
Aannkaa82 31.05.2013 21:18
Fajny pomysł na wykorzystanie mięsa z rosołu :) na pewno pyszne.
Megg 31.05.2013 18:51
pyszne krokieciki
Gracer 31.05.2013 18:42
smacznie wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak