Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KREWETKI Z TAGIATELLE

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron tagliatelle 1 opakowanie
krewetki 500 g
pieczarki 150 g
sos sojowy 1 łyżka
sos chili 1 łyżka
natka pietruszki 1 pęczek
czosek 1 główka
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
oliwa 2 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: KREWETKI Z TAGIATELLE

Kroki postępowania

1
Obrać czosnek, rozdrobnić go dodając oliwę, sól i paprykę.
Krok 1 - KREWETKI Z TAGIATELLE  foto
2
. Krewetki obrać ze skorupek
Krok 2 - KREWETKI Z TAGIATELLE  foto
3
wymieszać z wszystkimi sosami i rozdrobnionym czosnkiem.
Krok 3 - KREWETKI Z TAGIATELLE  foto
4
W międzyczasie ugotować makaron al dente w dużej ilości osolonej wody. Odcedzić
Krok 4 - KREWETKI Z TAGIATELLE  foto
5
Krewetki wrzucić na rozgrzany olej i chwile dusić, ale nie za długo by nie zrobiły się gumiaste
Krok 5 - KREWETKI Z TAGIATELLE  foto
6
Do krewetek dodać pokrojone pieczarki i natkę pietruszki .
Krok 6 - KREWETKI Z TAGIATELLE  foto
7
Wszystko razem wymieszać z makaronem.
Krok 7 - KREWETKI Z TAGIATELLE  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

JulkaTomeczek 09.01.2016 15:03
Ciekawe danie
Gracer 09.01.2016 13:19
fajny przepis
Lis 09.01.2016 12:55
Uwielbiam takie dania:)
2milutka 09.01.2016 11:20
smakowałoby mi z pewnością :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak