Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kremowa porowa z mięsem mielonym

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 1/2 kg
por 2 szt
serek topiony śmietankowy duży 2 szt
czosnek 2 zabki
oliwa 2 łyzki
pieprz
Kucharek przyprawa do potraw
szczypiorek do dekoracji
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Kremowa porowa z mięsem mielonym

Mięso podsmażamy na oliwie z przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
Do garnka wstawiamy wodę ( około 1/5-2 l) - doprowadzamy do wrzenia i wrzucamy kostki rosołowe, a następnie pokrojony według uznania por- gotujemy.
Usmażone mięso także dodajemy do bulionu.
Wrzucamy serki topione i gotujemy aż całkowicie się rozpuszcza.
Przyprawiamy

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 13.02.2015 19:04
smaczna zupka
irenka 21.01.2014 20:47
na pewno pyszna
kanu83 20.10.2013 19:53
uwielbiam ta zupkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak