Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem z kapusty pekińskiej.

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta pekińska 1200 gram
seler korzeniowy 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
pomidor 1 szt.
por 20 cm.
papryka czerwona 1/2
kalarepka młoda 1 szt.
masło 1/4
śmietana 18 proc 150ml
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Krem z kapusty pekińskiej.

Umytą kapustę pokroić,dać do garnka.Dodać pozostałe pokrojone warzywa,zalać wodą tylko tyle by lekko warzywa były przykryte i gotować około 10min.
Pomidora obrać ze skórki,pora pokroić i usmażyć na maśle.Dodać do pozostałych warzyw i gotować około 25min.
Lekko przestudzone warzywa zblendować,dać na gaz ,zagotować dodać śmietanę i doprawić do smaku.
Podawać z grzankami lub groszkiem ptysiowym.


Smacznego życzę!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joanna Kryla 10.10.2016 14:32
Ciekawa propozycja:)
Wafelek2601 09.10.2016 18:40
Przepysznie wygląda
halina17 09.10.2016 17:20
Dobra zupa.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak