Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem z fasolki szparagowej

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szparagowa (mrożona) 1 kg
woda 1 litr
kostki rosołowe (warzywne albo drobiowe) 2 szt.
serek topiony śmietankowy 200 g
mąka ziemniaczana 2 łyżeczki
natka pietruszki 1 pęczek
sól do smaku
pieprz do smaku
masło do posmarowania chleba
chleb kilka kromek
kremówka 200 g

Przepis i sposób przygotowania na: Krem z fasolki szparagowej

Zagotować litr wody, wrzucić kostki rosołowe i fasolkę. Gotować ok 10 minut, aż fasolka będzie miękka. Mąkę ziemniaczaną rozrobić w 3 łyżkach śmietanki, dodać resztę śmietanki. Wszystko wlać do garnka i zamieszać. Serki topione pokroić w kostkę i wrzucić do garnka. Gotować kilka minut, mieszając. Całość zdjąć z ognia, zmiksować na gładki krem. W razie potrzeby doprawić solą i pieprzem.
Chleb posmarować masłem i pokroić w kosteczkę. podsmażyć na suchej patelni, aż grzanki ładnie się zrumienią.
Zupę rozlać na talerze, posypać grzankami i natką.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adam/ZUB3R 23.11.2013 21:03
wygląda smacznie
Granita 10.07.2013 01:24
fasolkę uwielbiam, więc chętnie z przepisu skorzystam
pestka 08.06.2013 00:06
lubię fasolkę szparagową , ale w takiej wersji jeszcze nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak