Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem truflowy

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udko z kurczaka 1 szt.
Kucharek przyprawa uniwersalna
podgrzybki suszone 2 szkl.
sól
salsa truflowa 2 łyżeczki
sos balsamiczny truflowy
śmietana 12%
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Krem truflowy

Kroki postępowania

1
Grzyby namaczamy zalewając je 1,5 szklanką wody. W międzyczasie gotujemy wywar z udka kurczaka.
Krok 1 - Krem truflowy foto
2
Namoczone grzyby dodajemy do wywaru wraz z wodą pozostałą po moczeniu. Miksujemy blenderem całość. Dodajemy salsę truflową. Gotujemy na małym ogniu przez około 5 minut.
Krok 2 - Krem truflowy foto
3
Przyprawiamy do smaku kucharkiem, pieprzem i solą.
Przyozdabiamy plamką śmietany i sosu truflowego balsamicznego. Dodajemy listek bazylii.
Smacznego :)
Krok 3 - Krem truflowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 24.05.2013 07:10
ciekawy przepis, przyznam, że z daleka myślałam że to czekolada ;)
Jodaj 11.02.2013 09:14
ciekawie wygląda i ciekawie na pewno smakuje :)
adam1f 03.01.2013 00:26
dobry
polly66 02.01.2013 09:50
hehe dołączam się do komentarza jozefinkaz :)
dwa pokoje z kuchnią 02.01.2013 09:05
jestem bardzo ciekawa jak to smakuje, jeszcze w życiu nie jadłam nic truflowego poza cukierkami goplany :)
Miki 01.01.2013 23:23
Super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak