Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem kalafiorowo-brokułowy z paprykowymi pulpecikami

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalafior 1 sztuka
brokuł 1/2 sztuki
papryka czerwona 1 sztuka
mięso mielone wieprzowe 250 g
jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szklanki
mąka pszenna
olej do smażenia
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka
chili Prymat 1 łyżeczka
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Krem kalafiorowo-brokułowy z paprykowymi pulpecikami

Kroki postępowania

1
Pulpeciki: Paprykę myjemy , oczyszczamy z gniazda nasiennego , kroimy w małą kostkę.Mięso mielone przekładamy do miski , dodajemy paprykę , jajko , bułkę tartą oraz przyprawy ( słodką paprykę , czosnek granulowany , chili , sól , pieprz) Wyrabiamy rękoma masę . Bierzmy po trochu mięsa , formujemy pulpeciki, obtaczamy w mące. Smażymy na rozgrzanym oleju rumiano z każdej strony.
Krok 1 - Krem kalafiorowo-brokułowy z paprykowymi pulpecikami foto
2
Krem: Kalafiora oraz brokuła myjemy , kroimy w różyczki , zalewamy wodą , gotujemy do miękkości warzyw.
Krok 2 - Krem kalafiorowo-brokułowy z paprykowymi pulpecikami foto
3
Zdejmujemy z gazu , miksujemy warzywa na gładki krem , doprawiamy sosem bazyliowym , solą , pieprzem i chili. ( próbujemy , wg. ponownie doprawiamy) Do kremu przekładamy pulpeciki , Gotujemy ponownie 2-3 min na wolnym ogniu. Wykładamy krem na talerze wraz z pulpecikami , dekorujemy .
Krok 3 - Krem kalafiorowo-brokułowy z paprykowymi pulpecikami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 07.08.2015 11:54
pyszny obiadek
Anna169Hosz 06.08.2015 18:25
Ciekawa propozycja.
Adamorek 06.08.2015 14:34
pyszne pulpeciki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak