Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kottbullar

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 60 dkg
kajzerka 1 sztuka
cebula 1 sztuka
jajko 1 sztuka
mleko 1 szklanka
śmietana 18 proc 100 ml
natka pietruszki 2 łyżki
sól i pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kottbullar

Kajzerkę namoczyć w mleku. Cebulkę drobno pokroić, dodać do mięsa. Mięso wymieszać z cebulą, pietruszką i przyprawami. Połowę mięsa połączyć ze śmietaną, delikatnie odciśniętą kazjerką i jajkiem oraz zmiksować. Dodać z powrotem do pozostałej części mięsa. Wyrobić jednolitą masę. Uformować pulpeciki, przełożyć do gotującego się wrzątku. Odcedzić. Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć pulpeciki. Podawać polane sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak