Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety ze śledzia

3.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety śledziowe 250 g
jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 czubate łyżki + do panierki
natka pietruszki 1 łyżka
olej do smażenia
cebula 1 średnia

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety ze śledzia

Kroki postępowania

1
Filety śledziowe moczyć w mleku minimum 1 godzinę.
Rybę odcisnąć i rozdrobnić w robocie, dodać jajko, bułkę tartą, posiekaną natkę pietruszki. Wszystko razem krótko zmiksować.
Krok 1 - Kotlety ze śledzia foto
2
Łyżką nabierać porcje masy i panierować w bułce tartej.
Smażyć kilka minut z obu stron do przyrumienienia.
Krok 2 - Kotlety ze śledzia foto
3
Podawać z sosem grzybowym, koperkowym, pomidorami lub ogórkami.
Krok 3 - Kotlety ze śledzia foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka17
Jagódka17 21.02.2018 16:32
ciekawa propozycja
w mojej kuchni 21.02.2018 09:48
chętnie zjemy te kotleciki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak