Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotleciki z cielęciny z parmezanem

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 1 szt
czosnek 2 ząbki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szkl
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
parmezan starty 4-5 łyżek
cielęcina bez kości 1/2 z udźca
kajzerka 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki z cielęciny z parmezanem

Mięso umyć, pokroić na kawałki i przepuścić przez maszynkę, włożyć do miski. Bułkę zamoczyć w wodzie, odcisnąć. Do mięsa dodać odciśniętą bułkę, zmiażdżony czosnek, tarty ser, jajko, doprawić solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać. Z masy mięsnej zwilżonymi w wodzie rękami formować okrągłe, spłaszczone kotleciki. Obtaczać je w bułce tartej i rumienić na rozgrzanym oleju. Usmażone osączyć na papierowym ręczniku. Podawać z sosem, ziemniakami i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ppaulina 15.09.2013 15:56
pycha kotleciki
olkaaa 20.03.2013 07:34
jeszcze takich nie jadłam
Katarzyna/kate1980 19.03.2013 21:26
jaki fajny przepis
w mojej kuchni 19.03.2013 11:41
lubię takie delikatne mięsko
miki47 19.03.2013 10:19
ciekawy przepis
Paolcia 19.03.2013 09:44
smakowicie wygląda :)
Megg 19.03.2013 09:35
wyglądają bardzo apetycznie :)
wiola333 19.03.2013 09:27
bardzo smaczny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak