Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotleciki szwedzkie

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 30 dkg
wołowina 30 dkg
cebula 1 sztuka
ziemniaki ugotowane 1 sztuka
jajko 1 sztuka
śmietana 18 proc 4 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
masło 1 łyżka
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki szwedzkie

Mięso umyć,osuszyć i zmielić.
Ugotowanego ziemniaka, rozgnieść widelce, dokładnie żeby nie było kawałków.
Przełożyć ziemniak do miseczki, wsypać bułkę tartą,wbić jajko, dolać śmietanę, wymieszać.
Obraną cebulę, drobno pokroić, zeszklić na maśle.
Cebulę razem z mięsem dodać do miseczki z bułką itd, wymieszać.
Przyprawić solą, pieprzem, wyrobić gładką masę, formować małe kuleczki.
Na dużej patelni rozgrzać olej, wrzucić kuleczki, obsmażyć na rumiano z każdej strony.

SMACZNEGO!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 05.06.2015 17:47
robię takie jako dodatek do sałatek, smaczne
jozefinach 02.06.2015 21:05
Fajny przepis np: na jakieś domowe party.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak