Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotleciki cielęce ze szparagami, groszkiem cukrowym i kaszą kuskus

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cielęcina bez kości 300 g , użyłam górki
szparagi zielone 10 sztuk
szparagi białe 10 sztuk
groszek cukrowy 100 g
kuskus 200 g
oliwa
Pieprz czarny Prymat w młynku
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
chili Prymat

Porada

Danie dla wielbicieli wybornych , wyszukanych i niezwykle delikatnych smaków.

Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki cielęce ze szparagami, groszkiem cukrowym i kaszą kuskus

1.Cielęcinę umyć , osuszyć , pokroić na mniejsze kawałki , delikatnie rozbić. Każdy plaster mięsa nasmarować oliwą z oliwek oraz oprószyć przyprawami, odstawić do lodówki na czas przygotowania reszty składników.
2.Szparagi umyć , osuszyć ( białe obrać) ,poodcinać zdrewniałe końce , przekroić każdego na 3-4 części. Zalać wodą gotować ok. 4 min. Po tym czasie do garnka dodać umyty groszek cukrowy , gotować kolejne 2 min. Odcedzić.( groszek cukrowy jest bardzo delikatny , szybko staje się miękki)
3.Kaszę kuskus zalać wrzątkiem w proporcji 1:1 odstawić na około 5 min.( można dodać odrobinę ulubionych przypraw) Rozgrzać patelnię smażyć kotleciki z obu stron na rumiano. Na talerze nakładać porcję kaszy , pokrojonego w plasterki kotlecika lub w całości oraz warzywa. Podawać z plasterkiem cytryny która świetnie podkreśla smak cielęciny.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Maridka19 10.01.2016 19:00
Fajny pomysł :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak