Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki cielęce ze szparagami, groszkiem cukrowym i kaszą kuskus
2.Szparagi umyć , osuszyć ( białe obrać) ,poodcinać zdrewniałe końce , przekroić każdego na 3-4 części. Zalać wodą gotować ok. 4 min. Po tym czasie do garnka dodać umyty groszek cukrowy , gotować kolejne 2 min. Odcedzić.( groszek cukrowy jest bardzo delikatny , szybko staje się miękki)
3.Kaszę kuskus zalać wrzątkiem w proporcji 1:1 odstawić na około 5 min.( można dodać odrobinę ulubionych przypraw) Rozgrzać patelnię smażyć kotleciki z obu stron na rumiano. Na talerze nakładać porcję kaszy , pokrojonego w plasterki kotlecika lub w całości oraz warzywa. Podawać z plasterkiem cytryny która świetnie podkreśla smak cielęciny.