Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kostki z kukurydzianej mąki i grysiku

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mleko 1/2 l
mąka kukurydziana 15 dkg
grysik 1 łyżka
woda 3 szklanki
margaryna 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: kostki z kukurydzianej mąki i grysiku

zagotowuję mleko z wodą , wsypuję mąkę i kaszę , ciągle mieszając. Solę i gotuję 30 minut. Wkładam do płaskiego naczynia, studzę i kroję w kostkę. Rozgrzewam margarynę i obsmażam na niej kostki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

andżelika1 01.09.2012 17:50
smakowite
sznycel 20.08.2012 20:12
kostki smakują wrzucone do rosołu ( na obiad ) lub do mleka ( na kolację )

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak