Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Koreczki XXL

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bakłażan 1/2 szt
pomidorki koktajlowe 5 szt
pieczarki marynowane 10 szt
marynowane cebulki perłowe 5 szt
chorizo 5 plaster
żółtego sera 1 plasterek
sałaty rzymskiej 1 liść
papryczek nadziewanych serkiem 5 szt
patyczków do szaszłyków 5

Przepis i sposób przygotowania na: Koreczki XXL

Bakłażana kładziemy na równym podłożu. Wzdłuż przez środek bakłażana wbijamy patyczki do szaszłyków. Pomidory myjemy, plaster sera kroimy na 5 kwadratowych kawałków. Papryczki odsączamy z zalewy. Umyty i osuszony liść sałaty również dzielimy na 5 części. Zabieramy się do tworzenia koreczków. Najpierw na każdy patyk nabijamy pomidorki, następnie po jednej pieczarce. Potem cebulkę perłową i chorizo. Znowu nabijamy po pieczarce, następnie ser, sałatę i na koniec papryczki z serem. Wystające części patyczków odcinamy.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 04.09.2012 09:51
fajne
Agnieszka_B 31.08.2012 07:29
Fajnie wyglądają :)
parysek10 28.08.2012 18:59
bardzo ładne
Konczi 28.08.2012 18:52
elegancko wyglądają :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak