Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kopytka z bułka tartą i masłem

4.0
(22)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
mąka pszenna 30 dag
mąka ziemniaczana 3 łyżki
jaja 2 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat 3-4 łyżki
masło lub margaryna 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: kopytka z bułka tartą i masłem

Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie do miękkości,jeszcze ciepłe przepuszczamy przez praskę.Ostudzone wykładamy na stolnicę dodajemy jaja i mąkę pszenną oraz ziemniaczaną,sól i pieprz do smaku.Wyrabiamy ciasto i formujemy wałeczki o śr. ok. 1 cm. i kroimy.Gotujemy w osolonej wodzie z niewielką ilością oleju i wykładamy na durszlak.Bułkę tartą prażymy na suchej patelni a następnie dodajemy masło,polewamy gotowe kopytka

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andzia1977
Andzia1977 28.02.2015 18:32
lubię takie kopytka lub leniwe, mniam, mniam
Michał2 31.01.2014 16:15
z bułką tartą nie jadłem jeszcze;)
Andysz 14.02.2013 09:12
smaczne;]
Betka 14.02.2013 09:11
pycha!;)
Marlenka.S 04.02.2013 21:51
ciekawy pomysl
Ela6 17.01.2013 20:39
mniam
Habibi 17.01.2013 19:08
takie najbardziej lubimy :)
Gracer 17.01.2013 18:59
lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak